Frequently Asked Questions

1) Wat kost een maatwerk keuken?

Goede vraag en lastig te beantwoorden. Een maatwerk keuken is duurder dan standaard maar bij een eenvoudige uitvoering en ontwerp eigenlijk verrassend betaalbaar. Zodra wij de maten en ideeën hebben maken we een prijs offerte met verschillende materiaalkeuzes. Belangrijk is dat wat je voor de prijs terugkrijgt onbetaalbaar is: alles op maat ontworpen en alle keuzes qua stijl en indeling zijn mogelijk. Een uniek concept.

2) Een keuken op maat? Is dit een lastig proces?

Een keuken op maat laten ontwerpen is verrassend leuk en makkelijker dan veel mensen denken. Als u de tijd neemt gaat het makkelijk en u heeft inspraak in alle onderdelen van het proces. MyHouse loodst u door het proces. We beginnen altijd met een 3D ontwerp van waaraf het heel makkelijk is een keuken te ontwerpen. Het 3D dient als basis, vanaf daar kiezen we samen kleuren en details; daarna zoemen we in op maatvoering en uitvoering. Door de persoonlijke begeleiding voelt het makkelijker dan bij een standaard keuken. Met een mooier en beter resultaat.

3) Wat is de levertijd van een maatwerk keuken?

De levertijd bestaat uit meerdere elementen. Het ontwerpproces en het daadwerkelijk maken van de keuken en daarna de installatie en montage van de maatwerk keuken. Het ontwerpproces hangt van de complexiteit en de hoeveelheid keuzes af. Houd hierbij rekening met 2-3 weken. Dan begint het bouwen en produceren van de keuken. Dit duurt circa 5-6 weken en de installatie meerdere dagen. Al met al circa 2 tot 2,5 maanden maar wel voor het gehele proces.

4) Kan de maatwerk keuken overal worden geleverd?

Een maatwerk keuken kan overal worden geleverd in geinstalleerd. We werken veel in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en het Gooi. Maar we monteren door het hele land. We willen wel graag meteen weten in de offerte fase waar we aan toe zijn. De keukens op maat kunnen ook in het buitenland worden geleverd en geplaatst. We hebben veel in Frankrijk gewerkt maar ook in London bijvoorbeeld.

5) Is de montage van de keuken inclusief?

De montage van de maatwerk keuken bij MyHouse Kitchens is altijd inclusief. Het gaat hier om zeer vakkundig en gespecialiseerd timmermanswerk. Dit kan alleen door de juiste timmermannen met de juiste coordinatie worden gedaan. Daarom is de montage altijd inclusief. Bij maatwerk zijn vaak veel complexe details waaraan vooraf gedacht moet worden.

6) Hoe zit het eigenlijk met loodgieter en elektricien?

Dit is een belangrijke en goede vraag. Alhoewel de montage van uw maatwerk keuken inclusief is is in beginsel het loodgieterswerk en elektrawerk niet inclusief. Dit heeft te maken met de juiste verzekering. Wij hebben zelf geen officiele loodgieter en electricien in dienst maar alleen timmermannen. Alleen gekwalificeerde loodgieters en electriciens zijn juist verzekerd. Ofwel de klant regelt deze zaken zelf of MyHouse coördineert deze externe partijen. Wij werken samen met een aantal vaste partners. Dan krijgt u eerst een offerte en betaalt u wel de rekening direct aan deze derde partijen. Indien u dit op prijs stelt kunnen we dus alles coördineren. Indien u zelf deze partijen inschakelt maakt MyHouse uiteraard de installatietekeningen.

7) Mag ik zelf de keukenapparatuur uitzoeken?

Bij MyHouse Kitchens zijn we niet gebonden aan bepaalde merken apparatuur. De klant mag zelf apparatuur uitzoeken of MyHouse doet een voorstel en handelt dan de gehele bestelling af. U krijgt de prijzen die wij als laagste op internet vinden. We werken wel met vaste leveranciers. Garanties na levering lopen altijd direct tussen u en het merk van de apparatuur.

8) Leveren jullie ook de keukenbladen?

MyHouse Kitchens levert prachtige keukenbladen. Net als bij de apparatuur zijn we niet gebonden aan bepaalde merken. Hierdoor kunnen we een breed scala aan bladen aanbieden, van graniet, via composiet tot aan massief marmer. U kunt ook alleen een keukenblad op uw keuken laten plaatsen of alleen de keuken en juist zelf het keukenblad aanschaffen. Ook dit is maatwerk.

9) Welke materialen worden gebruikt in een maatwerk keuken?

Juist doordat we maatwerk leveren hangt het af van uw budget en het type keuken welke materialen we gaan voorstellen. Ook hier is maatwerk het juiste woord. In de regel werken we met massief hout of MDF voor fronten en EGGER melamine voor de binnenzijdes. Daarin zijn dan weer alle keuzes qua type hout en kleur. Ook in de afwerking zijn er keuzes tussen verf, gespoten of in de olie afwerken. Ook speciale wensen als notenhout ed zijn mogelijk.

10) Hoe maak ik een afspraak in de showroom?

U bent altijd van harte welkom bij MyHouse. We zijn open van 10:00-18:00 van maandag t/vrijdag. We zijn gevestigd in Amsterdam, vlak naast het centrum. De tram 3 stopt voor de deur maar parkeren in de straat is heel eenvoudig. Het is altijd verstandig even een afspraak te maken dan weten we zeker dat we genoeg tijd kunnen uittrekken voor uw bezoek.