Werkbladen - keukenbladen

Wat is de beste keuze voor mijn keukenblad of werkblad?

Maatwerk keukenbladen laten installeren? Het sluitstuk van elke maatwerk keuken is toch vaak het werkblad of keukenblad. Omdat deze vaak in natuursteen, marmer, graniet of andere steenmaterialen worden geleverd is het effect vaak uniek. De steen of het werkblad voelt koud aan en heeft vaak een unieke structuur die meteen in het oog spring. Ook als wordt gekozen voor bizarre kleuren en tekeningen van de nerf kan dit prima bij een voor de rest rustige keuken. Hier in Amsterdam zijn nogal wat oude en klassieke huizen die vanouds al marmer of granito in huis hebben. In deze huizen is het mooi om daarop aan te sluiten met unieke steensoorten.

Ook in de hele moderne keukens zijn alle opties open. Er zijn prachtige kleuren op de markt van de diverse steentypes in composiet van Silestone of DEKTON of keramiek. MyHouse Kitchens in Amsterdam levert alle soorten werkbladen.

Terrazzo countertop

Alleen een werkblad?

Stel u wilt alleen het werkblad bestellen of vervangen zonder nieuwe keuken? Dat kan uiteraard. Vraag naar de mogelijkheden. Door middel van een sjabloon wordt alles ingemeten. In onze showroom hebben we alle samples voorradig:

Composiet, Silestone, Marmer en Graniet.

Werkbladen zijn er in diverse soorten en de laatste jaren zijn er alleen maar meer merken en types bij te komen. Bij uw maatwerk keuken hoort een prachtig keukenblad als sluitstuk. Hiervoor heeft u alle keuze bij MyHouse.

De service bestaat eruit dat na de keuze van het werkblad allereerst een sjabloon wordt ingemeten. Dit kan pas als uw basiskasten van de maatwerk keuken geinstalleerd zijn. Ook als u alleen een werkblad wil aanschaffen is de werkwijze dat het inmeten via een sjabloon gaat.

In onze showroom hebben we een enorm aantal stalen van de diverse leveranciers. Laten we beginnen met een goede uitleg:

Allereerst is het belang het onderscheid te weten tussen natuurlijke materialen als marmer en graniet en samengestelde materialen (lees industrieel geproduceerd) als composiet en keramiek. Natuurlijk stenen  worden uitgehakt uit een rotsformatie en hebben een natuurlijke en unieke uistraling. De overige bladen worden kunstmatig gemaakt van diverse “ingredienten” en worden onder extreem hoge temperaturen en enorm hoge druk samengeperst.

Het voordeel van de samengestelde bladen is dat de kleur en tekening van het blad door de producent kan worden bepaald. Hierdoor kunnen deze werkbladen goed in de markt worden gezet als merk.

Belangrijkste natuurlijke steensoorten volgen in de onderstaand menu’s.

Graniet is een natuursteen. Het is een stollingsgesteen bestaand uit 3 mineralen waaronder kwarts. Na het uitboren van de steen wordt deze geslepen en gezaagd. De goede eigenschappen zijn dat er veel prachtige natuurlijke soorten zijn en dat elke soort een uniek uiterlijk heeft. Graniet is in de regel wat poreuser dan composiet, dus wat fragieler en zeker bij de matte uitvoeringen wat vlekgevoeliger. Graniet dient te worden behandeld met een soort sealer waardoor door de beschermingslaag de steen minder poreus wordt en minder vlekgevoelig.

De uitvoeringen zijn gezoet (mat), gebrand (ruiger oppervlak) en gepolijst (glad oppervlak). De gepolijste versie heeft onze voorkeur, omdat deze de beste bescherming biedt.

Er zijn vele soorten graniet, waaronden Impala grey

Marmer is een kalksteen met een mooi lichtinval en een mooie tekening. Het is een natuurlijk materiaal en een hard materiaal maar wel poreus en ook vrij vlekgevoeling. Marmer is aan een enorme opmars bezig als keukenblad. De vraag neemt toe en ook het aantal imitatie marmersoorten. De uitsraling is prachtig en er zijn prachtige kleuren in roze, wit, geel en groen. Denk er echter goed over na of dit de juiste keuze is, vooral ook omdat het gebruik van een maatwerk keuken praktisch moet zijn. Mooie steensoorten worden gevonden in Italie, Kroatie, Spanje en Griekenland.

We leveren onder andere de soorten: calacatta, vagli, carrara, negro marquina, rosa levante rojo coralito en syvec.

Kom eens kijken in onze showroom in Amsterdam.

De meest gebruikt en meest gangbare soort die gebruikt wordt voor de werkbladen is composiet. Zoals al eerder aangegeven is dit een kunstmatige steensoort van verhit en geperst kwartsiet, gemixt met pigmenten, granietschilvers en een bindmiddel. Farbikanten en merken hebben onstellend veel geinvesteerd in kleuren en ook patronen die op het oppervlak wordt geprint. Hierdoor hebben goede merken vrijwel alle soorten natuursteen geimiteerd in hun assortiment. Ook het aantal kleuren in een dekkende soort is ontelbaar. De werkbladen zijn uitstekend. Ze zijn hard en ontzettend vlekbestendig. Dus in het gebruik is composiet vrijwel de beste soort.

Er zijn veel aanbieders van composiet, het verschil zit veelal in het assortiment dat wordt aangeboden en de service. Wij werken veel met Silestone van Cosentino. Goedkopere merken zijn Santa Margarita, ceasarstone en Diresco.

Naast de al genoemde soorten is er een eindeloos aanbod in prachtige werkbladen in andere materialen.

Terrazzo – vroeger wordt dit in Amsterdam en Nederland veel gestort op vloeren en op oude keukens. Nu worden de bladen nog steeds los geleverd. MyHouse in Amsterdam heeft een prachtig aanbod. Terrazzo is een mix van marmerkorrels en cement. Het nadeel is dat het makkelijk afbrokkelt en moeilijk te sealen is. Voordeel zijn de prachtige kleurenpatronen.

Keramiek – dit zijn zeer hitte en vlekbestendige werkbladen. Ze worden verhit en geperst uit kwartsiet, pigment, glas en porcelein. Ook prachtige oppervlakken met net weer een andere uitstraling. Het voordeel is dat deze platen vaak nog hitte en vlekbestendiger zijn dan composiet werkbladen. MyHouse Kitchens levert platen in DEKTON of TECHNISTONE. Dekton heeft een gepatenteerde techniek en is onderdeel van Cosentino.

Uiteraard zijn er eindeloos veel andere mogelijkheden: denk aan Belgisch Hardsteen en betonnen werkbladen.

OUR COUNTERTOPS

Composiet

DEKTON

Marble