Werkwijze en stappenplan

Hoe kan ik een maatwerk keuken laten ontwerpen en maken?

Maatwerk keukens ontwerpen en installeren. Veel klanten lijkt dit een complex proces. Niets is minder waar. Juist door een persoonlijk benadering en een duidelijk stappenplan proberen we alles voor te bereiden zodat het proces vanaf ontwerp tot aan uitvoering goed verloopt. Juist door het scheiden van het creatieve en het logistieke deel blijft er een goede focus op prachtige ontwerpen en een efficiente installatie en planning.

Hieronder proberen we een duidelijk beeld te geven van wat u als klant kan verwachten. Het is belangrijk dit goed te snappen zodat de eventuele knelpunten vooraf worden opgelost.

Een maatwerk keuken laten ontwerpen? Veel wensen en ideeën maar waar moet je beginnen. Het proces om een maatwerk keuken te laten ontwerpen is makkelijker dan veel mensen denken.

By MyHouse Kitchens vinden we het belangrijk om een klein inzicht te krijgen in uw leefstijl, stijl, type woonomgeving en kookwensen. Alleen op die manier kunnen we samen een goede keuken op maat ontwerpen.

Een eerste kennismaking kan door het simpel versturen van een email met inspiratiefoto’s, het omschrijven eerste ideeën en het geven van de grove maten. Vaak gaan we echter eerst langs op locatie op samen de wensen ter plekke te bespreken. Zo’n eerste introductie kan ook prima bij ons in de keukenstudio in Amsterdam. Een afspraak maken kan door even te bellen of te emailen.

Wat kost een keuken op maat? Dit is vaak een van de eerste  vragen die we krijgen. De prijs hangt af van diverse factoren. Daarom is het lastig om hier een antwoord op te geven. Een maatwerk keuken kost meer dan een standaard keuken. Meestal… want uit feedback van onze klanten blijkt dat  de prijs-kwaliteit verhouding bij MyHouse Kitchens prima is.

Na een eerste introductie zullen we u zo snel mogelijk van een goede en juiste kostenindicatie voorzien. Die kan uiteraard afwijken als ideeën weer veranderen. Vaak zitten bij het prijzen van uw keukenontwerp in de juiste richting zodat u een goed beeld heeft van de kosten. Wat we in deze fase ook al doen is dat we verschillende prijzen laten zien, bijvoorbeeld voor verschillende materiaalsoorten die verschillende prijzen hebben.

Ook geven we nu  een overzicht van mogelijk apparatuur voor uw keuken. Wij kunnen dit geheel coördineren maar we bieden ook de mogelijkheid aan klanten om dit zelf te regelen.

Hoe gaat het ontwerpen van de keuken in zijn werk? Na de kennismaking en de offerte gaan we samen overleggen hoe we verder gaan. Vaak spreken we een designer fee af. Dat is een klein bedrag als start van de ontwerpfase. In deze fase gaan we uw keukenontwerp maken. Dat doen we in goede 3D software die echt een realistisch en goed beeld geven van uw toekomstige keuken. Dit zijn geen simpele SketchUp files maar foto realistische 3D renders.

Naar aanleiding van de eerste renders en 3D ontwerpen ziet u uw keuken tot leven komen. Dit is de fase waarin we samen de detailkeuzes maken. Wij adviseren graag maar luisteren ook heel graag naar de feedback.

In de regel zullen we in deze fase nog een aantal aanpassingen maken in uw keukenontwerpen om zo tot de juiste ontwerpen van uw keuken te komen. Deze fase is puur voor de stijl en het uiterlijk van de keuken.

Zodra de stijl en beeldvorming van uw nieuwe keuken op maat tot leven zijn gekomen moeten we inzoomen op de indeling, details en de techniek. In deze fase zullen we de keuken inmeten. Na het inmeten gaan we de technische tekening van uw keuken opzetten in AutoCad.

Hier zullen vaak nog wat kleine wijzigingen plaatsvinden omdat tijdens het inmeten de maten en situaties ter plekke vaak wat afwijken.

Ook kan hier de exacte maatvoering en indeling worden bepaald. Samen bespreken we de AutoCad tekeningen en maken dan nog een ronde aanpassingen indien nodig. De uiteindelijke AutoCad ontwerpen van de keuken dienen als werktekening van de definitieve keuken die wordt besteld.

In deze fase zullen de echte en laatste details van de maatwerk keuken worden gekozen. Het gaat hier dan over de kleur van de keuken, de greepjes en het uiteindelijk gekozen werkblad van de keuken. Hiervoor zijn veel keuzes, denk bij de kleur aan alle soorten RAL kleuren maar ook Farrow and Ball, Little Green, mat of glans. Hetzelfde geldt voor de werkbladen, we hebben veel keuze in de soorten steen: graniet, DEKTON, composier en marmer van de merken als Technistsone en Silestone.

De detailkeuzes zijn het beste bij ons in de keukenstudiio te maken. In de studio in Amsterdam kunnen we all keuzes laten zien.

Nadat de opdracht voor de maatwerk keuken definitief is zullen we de aanbetaling in rekening brengen.

In deze fase zullen we een aantal zaken voor de keukenmontage moeten regelen. Eerst zullen we bepalen welke keukenapparatuur er wordt besteld en wie het gaat bestellen.

De offertes van MyHouse Kitchens zijn verder standaard zonder loodgieterswerk en elektrawerk. Dit zijn zaken die door erkende installateurs moeten worden uitgevoerd vanwege  garanties. Wij bieden klanten de keuze om dit zelf te regelen maar MyHouse kan dit ook voor u coördineren zodat u zelf geen zorgen heeft en het  hele project management van de keuken uit handen geeft.

In ieder geval is een onderdeel van onze service het aanleveren van installetietekeningen ten behoeve  van loodgieter en electricien. Hierop zijn de aansluitwaarden en de posities van alle apparatuur te zien. Deze aansluitingen dienen voor installatie gereed te zijn: denk hierbij aan gas, water, afvoer en elektra aansluitingen.

De planning rondom een maatwerk keuken is van groot belang voor alle partijen. Nadat de keuzes definitief zijn vangt de levertijd aan. Daarna dienen we samen een juiste planning te maken om het werk in te plannen en het werk met andere partijen te coördineren. De leveringen van MyHouse Kitchens zijn altijd inclusief volledige montage.

De levering van de keukenbladen vindt altijd plaats na het plaatsen van de basiskeuken, dit omdat er dan een sjabloon wordt gemaakt zodat de maatvoering exact is.

Het gehele project management rondom de plaatsing kan door MyHouse Kitchens worden uitgvoerd. U heeft korte lijnen met ons team zodat er geen misverstanden zijn.

De maatwerk keuken wordt vakkundig door het team van MyHouse gemonteerd. Zodra we samen de planning hebben gemaakt gaat het werk beginnen. Houdt er rekening mee dat maatwerk keukens wat meer tijd vergen om op te bouwen. Het is ten slotte echt timmermanswerk dat rustig en vakkundig moet worden uitgevoerd. We werken namelijk met kleine marges qua ruimte zodat de keuken zo goed mogelijk past en mooi wordt geintergreerd in de ruimte. Dit betekent dat er meer werk rondom de montage is.

De montage wordt goed voorbereid. Soms hebben we verhuisliften nodig, die worden door ons ingeschakeld. Ook wordt de ruimte bescherm door middel van stucloper zodat er geen schade kan ontstaan.

Aan het einde van de montage of al tijdens de montage zullen we ook de coördinatie met derde partijen uitvoeren. Deze partijen dienen vaak al in het werk bepaalde al bepaalde aansluitingen te doen.

Zoals aan aangegeven wordt het stenen werkblad later geplaatst. In de tussentijd kan indien gewenst een tijdelijk keukenblad worden geplaatst zodat de keuken al gebruikt kan worden.

De maatwerk keuken is compleet als alles klaar is: keuken, keukenfronten en het werkblad. Hierna dienen de laatste aansluitingen te worden gedaan.

Aan het einde van de rit vindt de oplevering van de keuken plaats en kan deze in gebruik worden genomen. Nu beginnen ook de garanties te lopen.

De garanties van de keukenapparatuur lopen direct met de leverancies en de merken zelf, dit gaat heel goed.

Mochten er kleine zaken zijn die moeten worden opgelost dan gebeurt dit direct. Bij maatwerk keukens kan het voorkomen dat het huis bijvoorbeeld werkt waardoor deuren opnieuw moeten worden afgesteld. Dit is een voorbeeld maar dit is typisch waarom u een keuken op maat bij MyHouse Kitchens bestelt. Persoonlijk begeleiding van start tot einde.