Keuken “small space”

Hammersmith, London

Een maatwerk keuken ontwerpen en plaatsen in London? Het leek eerst een raar idee maar al snel was er de klik om de perfecte small space keuken te ontwerpen. In samenspraak met een goede interieurarchitect kwam deze keuken met keukeneiland en geintegreerde gangkasten tot stand. Deze manier was eigenlijk de enige mogelijkheid om genoeg opbergruimte te krijgen omdat de woonkamer en de keuken eigenlijk een geheel vormden met alleen de gang nog als mogelijkheid voor kastruimte. Het resultaat is mooi, eigentijds, vloeiend en ook erg praktisch. Dit is typisch een keuken waar maatwerk de enige oplossing was.

Er is gekozen voor veel dichte kasten met in het eiland open delen als boekenkast. Het eiland was nog een twijfelpunt gezien de kleine ruimte. Toch was het goede keuze: het eiland dient zowel als eettafel, bar, meubel en natuurlijke scheiding tussen keuken en woonkamer. De kleur is helder wit (RAL9016) met mooie kleurelementen in de oven en kookplaat.

 Onderstaande projectfoto’s zijn de eindresultaten van de installatie van alle kasten en keukenbladen in Hammersmith, London. Alle ontwerpen en installatie door MyHouse.