Traditionele keuken

Zuidas penthouse – Gustav Mahler

Een keuken laten ontwerpen aan de Zuias in Amsterdam? Dit is de enige plek in Amsterdam waar wolkenkrabbers met woonfunctie tussen de kantoren en banken staan. Het gebied is steeds in ontwikkeling en er komen steeds meer restaurants en woonfuncties bij. De klant bewoonde één van de penthouses op de bovenste verdieping. Waar de meerderheid van de ontwerpers van dit soort appartementen direct een moderne keuken integreerde heeft de klant hier een eclectische inrichting gekozen.

Een superstrak appartement penthouse met een maatwerk en zeer luxe klassieke keuken. Het bleek de perfect uitgebalanceerde keuken. Alhoewel de keuken traditioneel genoemd kan worden is de keuken toch ook strak gebleven met simpele panelen en een heldere lichte maar ook warme kleur. De stalen entree deur zorgt weer voor balans in de ruimte tussen modern en klassiek. Verder loopt de keuken door in een ensuite kast tussen woonkamer en keuken. Door de keuze voor maatwerk kon dit perfect worden ontworpen. Ook de buffetkast als enorme opbergkast is in exact dezelfde stijl ontworpen. Er is gekozen voor een vrijstaande oven van Bertazzoni. Het keukenblad is van Cosentino Silestone in een mooi imitatie marmer.

Het  is een unieke maatwerk keuken met luxe klassieke elementen geworden in een zeer strakke penthouse setting. Het is symmetrisch en gewaagd ontwerp waar eiland, buffetkast en ensuite kast samenkomen tot één interieur geheel.