maatwerk keukens

Moderne keuken in Zwart

Ijburg, Amsterdam

Strakke maatwerk keuken in zwart. Deze keuken is één van onze favoriete keukens. Dit komt omdat het huis waarin de keuken geplaatst is een onder architectuur ontworpen huis is in Ijburg waarin deze zwarte keuken echt goed tot zijn recht komt. Dit omdat het gehele huis consequent is ontworpen met de juiste kleurstellingen. De betonnen gietvloer geeft een mooi maar ook warm contrast ook de ruimte waardoor zwart niet te zwaar wordt. Dit heeft ook te maken met de lichte en ruime raampartijen.

De fronten zijn gemaakt in eiken fineer met een zelf gemixte zwarte olie waardoor de nerfstructuur nog goed zichtbaar is. Het eiland is het centrale punt in dit deel van het huis met een zwarte inductie kookplaat die mooi is verzonken. De afzuiging vindt plaats door een verzonken afzuigkap van WAVE.  Deze is in de bouwfase van het huis reeds in de betonnen plaat uitgefreesd.  De afzuigkap valt eigenlijk helemaal weg.

In het eiland is ook het enige afwijkende kleurelement toegevoegd. Dit is het massief eiken deel als bar in een lichte kleur olie van Monocoat. Verder wordt in het eiland kleur toegevoegd door de boeken in de open boekendelen. De apparatuur is consequent in zwart gekozen. Het resultaat is een prachtige moderne designkeuken waar alle symmetrie perfect is ontworpen en waar toch ook warmte vanaf straalt.