Maatwerk keuken laten maken?

Maatwerk keuken laten maken? Modern ontwerp in Haarlem

Keuken op maat laten ontwerpen? Haarlem staat bekend om zijn mooie oude binnenstad and mooie jaren 30 wijken rondom het centrum. Vorig jaar kregen we de vraag om samen met de klant een mooie maatwerk keuken te ontwerpen in een huis bij het Kleverpark in Haarlem. De wens was om een ruime maatwerk keuken te laten maken in een karakteristiek huis zoals als je deze vaak vindt in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Utrecht. De eerste vraag was dus of de keuken modern of klassiek zou moeten worden ontworpen.

Keuken op maat

Maatwerk keuken – de indeling: wel of geen eiland?

Laten we beginnen bij de eerste vraag die opkwam bij het ontwerpen van deze maatwerk keuken. In dit mooie jaren dertig huis heb je een eigenlijk vrij smalle voorkamer, dan een kamer ensuite en daarachter nog een deel van de kamer met een smalle maar lange keukenruimte naar achter toe.

Eigenlijk is de achterkamer dus een eetkamer die ruimer is dan de woonkamer aan de voorzijde.

Maatwerk keuken Haarlem

Bij een maatwerk keuken heb je dus alle ruimte om te dromen en hardop na te denken. Op zich zou een keukeneiland kunnen maar na alle mogelijkheden te hebben ingemeten was dat geen logische optie. Dit komt doordat de keukenruimte naar achteren doorloopt. Dat zou dan betekenen dat met een eiland de hele achterkamer zou worden opgeofferd.

De hele keukenwand loopt door in de achterkamer. Uiteindelijk zijn we met het idee begonnen om dan de hele wand te benutten zodat een deel van de keuken onderdeel wordt van de achterkamer.

Keuken op maat – modern of klassiek?

Nadat de grove indeling van de keuken is gepland komt de vraag over de stijl van het keukenontwerp. In jaren dertig huizen adviseren we graag om al het houtwerk en de deuren klassieker of geprofileerder te houden. Dat betekent dat de vaste elementen in huis in lijn zijn met het huis wat daardoor een tijdloos karakter behoudt. Dan kan met de inrchting gespeeld worden door moderne meubels te nemen. Klassieke keukens op maat zijn vaak een karakteristieke en tijdloze keuze.

Moderne en strakkere designkeukens zijn uiteraard populair en heel erg mooi. Het is wel een uitdaging om de keuken zodanig te ontwerpen dat deze lange tijd modieus blijft.

In dit geval hebben we gekozen voor een donkere kleur voor de keuken, het is op zich een lichte ruimte en dit geeft een mooi scherp contrast met de vloer. Wel hebben we speelse en natuurlijk elementen teruggebracht. Dit is terug te vinden in de mooie eiken open delen boven de keuken en het imitatie marmer in composiet als keukenblad.

Ideale indeling van een keuken op maat

De keuken is ontworpen met lage kasten in het lange deel van de keuken. De hoge kasten met de inbouwapparatuur is rechts van de keuken in de achterkamer gekozen. Eerlijk gezegd is dit puur een oplossing die het mooiste is en niet de meest ergonomische oplossing. De ideale situatie is een driehoek tussen koken, koelen en spoelen. Dit is hier niet het geval, alles is naast elkaar. In deze lay-out van de keuken in Haarlem is het spoelgedeelte in de uiterste L van de keuken, waarbij je kan draaien naar de kookplaat. Het enige onhandige is dat de koelkast nu vrij ver weg staat van de spoelbak en vaatwasser.

Maatwerk keuken

 

Maatwerk keuken – het resultaat

Uiteindelijk is het een spectaculaire keuken geworden. Het deel in de kamer met hoge kasten, inbouw apparatuur en een mooie Kuppersbuscg wijnklimaatkast. De wijnkoelkast is mooi in het zicht vanuit de eetkamer.

De rest van de keuken is mooi met open bovenkasten veel aanrechtruimte en werkruimte. In dit deel zijn open bovenkasten in hout gemaakt om het moderne wat te nuanceren. Messing kokend waterkraan en messing gootsteen zijn de laatste trend. Het keukenblad is van NeoLith estatuario.

Maatwerk keuken laten ontwerpen?

Hoe werkt het laten ontwerpen van een maatwerk keuken? Het is eigenlijk makkelijk. Na een uitvoerige intake weten wij in welke design richting we moeten denken. Na een duidelijke offerte beginnen we met eerste ontwerpen in 3D. Dit zijn realistische kleuren renders. Op dit moment gaan we samen zoeken naar de ideale indeling en stijl. Net zo lang tot u tevreden bent. Dit is een persoonlijk proces. MyHouse doet de begeleiding van A tot Z, dus wij verzorgen ook de gehele opbouw en coordinatie.

Kom gerust eens langs of bel ons voor advies

020-2239924

www.myhousekitchens.nl

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Related Posts

Maatwerk keuken

Maatwerk keuken laten maken?

Maatwerk keuken laten maken? Modern ontwerp in Haarlem Keuken op maat laten ontwerpen? Haarlem staat bekend om zijn mooie oude binnenstad and mooie jaren 30