Maatwerk keuken – Houthavens Amsterdam

Maatwerk keuken – Houthavens Amsterdam

Maatwerk keuken in de Houthavens laten ontwerpen? De klant bezocht ons in december met het mooie idee om een nieuw appartement te kopen in de Houthavens. Het appartement was voorzien van een op zich mooie keuken met keukeneiland maar die voldeed niet meer aan de nieuwste trends, afmetingen en kleurstelling. Een keuken op maat leek de enige juiste oplossing.

Houthavens Amsterdam

Eerst even terug naar de buurt hier in Amsterdam. De Houthavens is een gebied in Amsterdam West dat grenst aan het IJ. Tot maar een paar jaar geleden was dit onontgonnen gebied. Er stonden oude houtfabrieken, veel grasland, parkeerplekken en wat industrie. De afgelopen jaren is dit gebied totaal veranderd. Er is een hele buurt gebouwd met normale huizen en ook mooie appartementen complexen. De uitschieter is het Pontsteiger gebouw die het uitzicht bepaalt. De buurt is onder mooie en eigentijdse architectuur gebouwd.

Kitchen green custom made

Keukenontwerp

Nu de klant, het ontwerp en de keuken. De klant woonde al in het appartmenten complex en had nu de mogelijkheid een groter appartement te kiezen. Het appartement had een soort van T vorm voor de open keuken en de woonkamer. In de praktijk is de keukenruimte in verhouding groter dan de woonkamer. Dit stelde ons direct voor een uitdaging. De nieuwe keuken zou de blikvanger worden van deze gehele woonruimte. In het ontwerp moest de keuken mooi aansluiten op en integreren met de woonfunctie. Verder was door het tegenlicht door de raampartij een goed lichtplan nodig.

Het keukenontwerp is modern geworden met een achterwand en een keukeneiland. In het keukeneiland is de goosteen en de kookplaat geplaatst. Dit is slim bedacht in deze keukenruimte: op deze manier kook je altijd met het gezicht naar de gasten en de woonkamer.

We hebben gekozen voor veel dichte kasten en opbergruimtes in de achterwand. Omdat je alle kan zien uit de woonkamer hebben we niet gekozen voor teveel open schapruimte. Boven het werkblad hebben we één legplank gemaakt voor sierlijke elementen zoals glaswerk.

Wat niet zo goed zichtbaar is op de foto’s is de enorme breedte van de achterwand, circa 5 meter. Het is goed dat dit niet opvalt omdat het goed en rustig is ontworpen in het geheel van de ruimte.

Green oak kitchen

Kleurstelling en keukenblad

De kleurstelling is voor de achterwand is warm groen geworden met een licht blad in composiet van Silestone. Dit geeft een mooi contrast. Het keukeneiland is in helder wit gemaakt om het geheel wat luchtiger, frisser en lichter te houden.

Wel is er aan de woonkamerzijde van het eiland gekozen voor natuurlijke kleuren in eikenhout afgewerkt in Monocoat olie. Deze eiken elementen komen ook terug in de splashback van de achterwand van de keuken.  De achterwand is ook in een natuurlijke eiken kleur gemaakt.

Kitchen design

Connectie keuken en woonkamer

Wat zijn nu elementen die een maatwerk keuken geschikt maken om mooi te integreren in een woonkamer en woonruimte? Voor ons als ontwerpers waren dit ten eerste de kleur en de natuurlijk elementen zoals eikenhout. Daarnaast zijn er twee elementen die interessant zijn. De afzuigkap hebben we in de vorm van een lamp besteld. Dit is een hangende afzuigkap met wit glas van WAVE. Erg mooi en ook nog uitstekend in de prestaties. Verder is de kopse kant van de achterwand met een open vak gemaakt als boekenkast. Dus de keuken eindigt niet recht en plosteling maar hier is een connectie gemaakt met het woongedeelte. Verder is het natuurlijk belangrijk dat er een keukeneiland is waar een bargedeelte is waar iedereen kan zitten.

Ondeschat ook niet het effect van goede verlichting in de keuken. In dit geval hebben we ledstrips verzonken onder de bovenkasten en onder de bar in het eiland. Verder is de apparatuur zeer strak gekozen in zwart behalve de grote Amerikaanse koelkast. Uiteraard is de mooiste en beste keukenapparatuur gekozen zoals een luxe QUOOKER met zowel kokend als bruisend water direct uit de kraan.

Keuken op maat laten ontwerpen?

Een keuken op maat laten ontwerpen? Makkelijker dan u denkt! Laat ons uw wensen weten. We gaan graag samen zitten om uw idee te bespreken.

www.myhouse-amsterdam.nl

Kitchen modern green

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Related Posts

Maatwerk keuken

Maatwerk keuken laten maken?

Maatwerk keuken laten maken? Modern ontwerp in Haarlem Keuken op maat laten ontwerpen? Haarlem staat bekend om zijn mooie oude binnenstad and mooie jaren 30